Paramaribo Papers - Ger Poppelaars
15658
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15658,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Paramaribo Papers

Titel

Paramaribo Papers

Met

Mark Rietman , Daniela Marcelina, Kenneth Herdigein, Hans Trentelman, Wilgo Baarn, Lesley de Gruyter, Dennis Rudge, Mike Libanon, Tom Jansen, Ruben Mühringer, John Serkei eva.

Scenario & Regie

Ger Poppelaars

Camera

Lex Wertwijn

Geluid

Coen Gravendaal

Productie Design

Harry Ammerlaan

Montage

René Wiegmans

Muziek

Paleis van Boem

Uitvoerend Producent

Djoemila Viegen

Productie

Eddy Wijngaarden en Arnold Heslenfeld, in coproductie met VARA.

Datum

2002

Categorie
Telefilm
Synopsis

“PARAMARIBO PAPERS” is een spannende, meeslepende speelfilm over geheimagent Robert Lipmann die in opdracht van de Nederlandse regering op zoek gaat naar de plotseling verdwenen Nederlandse journalist Kevin Poelgeest in het Suriname van begin tachtiger jaren. Lipmann moet zich een weg banen in een Suriname dat verlamd wordt door demonstraties en acties tegen de militaire regering. Hij komt in contact met Elvira Poelgeest, de zus van de verdwenen journalist. Zij is advocate en minnares van de op het eerste gezicht charmante bevelhebber van dit land, Raymond Markelo. Lipmann komt erachter dat de verdwijning van de journalist alles te maken heeft met chantagepogingen van bevelhebber Raymond, om voor eens en altijd af te rekenen met de politieke macht van het vroegere moederland; Suriname is onafhankelijk en moet in zijn ogen een eigen linkse koers varen.

Documenten waarin de betrokkenheid van Nederland bij de februaricoup van 1980 wordt aangetoond, moeten hem daarbij helpen. Lipmann en Elvira doen er alles aan om deze PARAMARIBO PAPERS te pakken te krijgen en maken van dichtbij mee hoe Suriname afstevent op de tragische gebeurtenissen van 8 december 1982. Een confrontatie die niemand had voorzien….