Sloophamer - Ger Poppelaars
15868
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15868,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Sloophamer

Synopsis

De vijfenvijftigjarige Dirk probeert wat te repareren in zijn etage als plotseling een enorme sloopbal een gapend gat in de muur van zijn bovenwoning slaat. Dirk is verbijsterd. Ze willen zijn huis slopen en hij weet van niets? Zijn vrouw Annie herinnert hem eraan dat hen een andere woning is aangeboden. Maar Dirk wil niet wijken, want er is toch helemaal niets mis met zijn huis? Buiten aarzelen de slopers wat ze moeten doen omdat in het te slopen pand nog een bewoner zit.

Terwijl Dirk zich in zijn huis barricadeert, gaan zijn herinneringen terug naar het begin van zijn relatie met Annie, hoe hij met haar wilde trouwen. En wat waren er destijds veel bloemen, en hoe verdrietig waren ze niet toen hun enige kindje stierf. Dirk herinnert zich weer hoe hij zijn demente vader verzorgde. Hij maakt zich een beetje zorgen of hem dat ook niet zou kunnen overkomen, want soms lijkt het wel of bij hem illusie en werkelijkheid door elkaar lopen.

Intussen probeert Sjon, de baas van de slopers, te achterhalen wie in vredesnaam deze laatste bewoner in het slooppand kan zijn…..
“SLOOPHAMER” geeft de kijker een ontroerende blik in de binnenwereld van een man die in zijn hoofd zijn wereld steeds meer ziet instorten en zich vastklampt aan herinneringen, om nog iets van zekerheid te hebben.

Deze Telefilm is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Dick van de Heuvel.

Titel

Sloophamer

Met

Frits Lambrechts, Marjolein Meyers, Cees Geel, Jaap van Marleveld, Freark Smeenk.

Scenario

Dick van den Heuvel

Regie

Ger Poppelaars

Camera

Lex Wertwijn

Geluid

Eric Leek

Kostuumontwerp

Anne Verhoeven

Productiondesign

Harry Ammerlaan

Montage

Mario Steenbergen

Geluid nabewerking

Hugo Dijkstal

Muziek

Fons Merkies

Uitvoerend producent

Djoemila Viegen

Productie

Bert Dronkert voor Metropolis Media, in coproductie met KRO en COBO

Uitzending

KRO 2003

Datum

2003

Categorie
Telefilm